Projekti

Održan sastanak UO ENVAP 3 projekta

Još jedan u nizu redovnih sastanaka Upravnog odbora ENVAP projekta održan je 19. septembra u Beogradu. Odbor je razmatrao rezultate sprovođenja projekta od januara do juna i planove za period jul-decembar ove godine. Sastanku su prisustvovali predstavnici ambasade Švedske u Beogradu, Švedske Agencije za zaštitu životne sredine, Agencije za zaštitu životne sredine Srbije kao i ENVAP tima.
Odbor je usvojio dobre rezultate u izradi Pregovaračke pozicije i napredak u sprovođenju aktivnosti prema šestomesečnom planu aktivnosti ENVAP projekta. Usvojene su aktivnosti iz predstavljenog plana za period jul-decembar 2019. godine.
Odbor je razmotrio i potencijalni razvoj događaja tokom 2020. i 2021. i potrebe za tehničkom podrškom, koje je učesnicima predstavila Sandra Milićević Sperlić, načelnica Odeljenja za EU integracije. Diskutovalo o potencijalnom produžetku ENVAP projekta i postignut je dogovor o koracima potrebnim za pripremu zvaničnih dokumenata od strane Ministarstva i Švedske Agencije za zaštitu životne sredine, a koji bi se dalje poslali SIDA-i na razmatranje.
Naredni sastanak Upravnog Odbora je planiran da se održi tokom februara 2020. godine.

Pojekat „Šta čeka Srbiju kroz Poglavlje 27” sufinansiran iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *