Najave događaja

MEĐUNARODNI DAN DUNAVA NA ŠTRANDU

Međunarodni dan Dunava i završetak 14. Međunarodne regate „Vode Vojvodine“, obeležiće se 29. juna, na novosadskom kupalištu Štrandu.
Od 17 časova sa Špica, za najmlađe posetioce, biće organizovane vožnje čamcima Ribolovačke službe JVP „Vode Vojvodine“ u trajanju od 15 minuta, a prsluci su obezbeđeni za sve.
Na centralnom platou biće organizovan doček regataša, muziku će puštati Di džej Sale Mladenović, a za decu je pripremljen bogat program uz Cirkus animatore, pa i pokloni iznenađenja.
Posetioce čeka i koncert novosadske grupe „Amajlija“ od 19 časova na glavnoj bini centralnog platoa, nakon čega sledi tačka žonglera sa vatrom, a za kraj programa organizovan je i vatromet.
Sve aktivnosti programa su besplatne za sve Novosađane.
Budući da regata ima i značajan humanitarni karakter, te su se tokom trajanja devetodnevne plovidbe sakupljali plastični čepovi, sutra će oni biti uručeni predstavnicima Udruženja „Čepom do osmeha”. Od prikupljenih sredstava kupiće se pomagalo Grillo dečja hodalica za četrnaestogodišnju devojčicu iz Futoga.
JVP „Vode Vojvodine“ obeležavanjem Dana Dunava u Novom Sadu ujedno obeležava i završetak Međunarodne regate „Vode Vojvodine“ koja je prošle nedelje otpočela sa 250 učesnika i blizu 100 plovila.
Novi Sad će po drugi put da dočeka regataše na Štrandu i biće im tako domaćin poslednjeg dana regate. Zato će događaju od 18 časova prisustvovati pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i izvršna direktorka JVP “Vode Vojvodine” Danka Vasiljević, kao i predstavnici opština kroz koje je regata u ovogodišnjoj maršruti prošla i koji su bili velikodušni domaćini na svakoj plovidbenoj stanici.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *