Bačka Topola

Zobnatica i Zobnatičko jezero

U ponudi Turističke organizacije iz ovog grada nalaze se i ove jedinstvene destinacije – Zobnatica i Zobnatičko jezero.
Zobnatica se nalazi oko pet kilometara severno od Bačke Topole. To je turističko-kongresni kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom. Svakodnevno pruža obilje idealnih sadržaja ljubiteljima očuvane prirode, lova, ribolova i, naravno, konja. Zobnatica je centar konjarstva i konjičkog sporta. Poznata je po ergeli sa tradicijom odgoja rasnih konja dugom preko dve stotine godina.
Posetiocima se nudi turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom. Uz ergelu je smešten i hipodrom s natkrivenim manježom. Gosti mogu da posete i jedinstveni muzej konjarstva izgrađen u obliku kopita i nekadašnji kaštel porodice Terlei koji je danas preuređen u hotel. Pored hotela Kaštel koji je kulturno dobro na Zobnatici se nalazi i hotel Miznah sa četiri zvezdice koji poseduje kongresni centar i spa centar.
Zobnatičko jezero je formirano 1976. godine u dolini rečice Krivaje sa površinom od 226 ha i dužinom oko pet kilometara. U zadnjih nekoliko godina jezero postaje pravi turistički biser Bačke Topole, pogotovo u letnjem periodu. Posetioce čekaju izgrađen štrand, sportski tereni i kafići. Uređena plaža ima i prirodnu hladovinu.
Jezero je deo Parka prirode „Bačkotopolske doline”.
Zobnatica je turistički kompleks sa dugom tradicijom i raznovrsnom ponudom atrakcija, ali i prilikom da posetioci uživaju u tišini i prirodi. Na raspolaganju vam je turističko jahanje, škola jahanja, vožnja fijakerom…
Pored raznovrsnog sadržaja posetioci mogu da se opuste u spa centru hotela Miznah koja nudi saunu u kombinaciji sa slanom sobom, tuševe kao i teretanu.

Пројекат „Зелени пут Општине Бачка Топoла” финансира се из буџета Општине Бачка Топола.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *