Ekologija, Najave događaja

Skrining gornjeg toka Južne Morave

Odred izviđača “Zavičaj 1093” iz Vranja u sklopu Projekta Skrining gornjeg toka Južne Morave izvešće dvodnevnu akciju obilaska toka Južne Morave. U cilju što boljih priprema za veliku akciju čišćenja gornjeg toka Južne Morave u subotu i nedelju (16. i 17. juna 2018) uradićemo Skrining gornjeg toka Južne Morave u delu od Ćukovca do Vranjske Banje koji se u vodenom skriningu 2016. pokazao kao najveći problem. Namera je da se utvrdi stanje nakon prolećnih poplava 2018. i utvrde prioriteti odakle otpočeti sa sanacijom.
Zbog izuzetno opasnog priobalja reke (neuređena obala, zarasla u granje i sklona urušavanju) prinuđeni smo da akciju sprovedemo isključivo sa obučenom ekipom starijih izviđača.
U delu analize pribavljenih podataka svaka pomoć biće dobrodošla.
Projekat Skrining gornjeg toka Južne Morave se realizuje uz podršku programa CSOnnect koji sprovodi Regionalni centar za životnu sredinu (REC). Program finansira Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA)”
O rezultatima urađene analize biće izvešteni:
Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo zaštite unutrađnjih poslova – Sektor za vanredne situacije, Ministarstvo odbrane RS, Civilna zaštita Srbije,
JP Srbija vode, Grad Vranje, Zajednica izviđačkih organizacija Srbije, Donatori.
O rezultatima skrininga biće zakazana konferencija za štampu koja će biti blagovremeno najavljena.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *