Ekologija

Sanirana građevinska deponija u Kucuri

Vrbas, 19.07.2017- Nakon opsežnih radova vredne ekipe PJ „Čistoća“ sanirale su deponiju građevinskog otpada u Kucuri.

Jedan od najvećih problema zaštite životne sredine su deponije. Problem deponija ima skoro svaka opština u Srbiji, a neki od razloga njihovog nastanka su izbegavanje nesavesnih kompanija i građana da svoj otpad, građevinski materijal i šut odlažu na regularne deponije, kao i izostank svesti građana o značaju zaštite životne sredine.

JKP „Komunalac Vrbas“ redovno vrši uklanjanje divljih deponija kao i sanaciju postojećih deponija u opštini Vrbas radi minimalizacije negativnih uticaja koje one stvaraju na životnu sredinu.

„ U prtekla dva dana JKP „Komunalac“ svojom mehanizacijom izvršilo je sanaciju deponije u Kucuri. Deponija je namenjena za odlaganje građevinskog otpada, površine je 6000 metara kvadratnih. Mi smo je uredili i vratili u namenu. Nagomilano smeće i otpad smo nivelisali i razastrli u obližnju depresiju.

Apelujem na stanovnike Kucure da ovu deponiju koriste isključivo za odlaganje građevinskog otpada i zemlje, a komunalni otpad da ne odlažu, jer namena ove deponije nije za odlaganje ove vrste otpada“, rekao je poslovođa PJ „Čistoća“ Mladen Pavlović

Samo odgovorno ponašanje svakog pojedinca prema vlastitom otpadu garantuje zaštitu ljudi i životne sredine, poručuju iz JKP „Komunalac Vrbas“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *