Ekologija

Recikliraj i zaradi na Lovefestu

Recan fondacija i ove godine je partner trinaestom izdanju Lovefest-a, koje je početkom avgusta održano u Vrnjačkoj Banji. Tokom tri festivalska dana svi posetioci imali su priliku da učestvuju u brojnim aktivacijama koje je Recan pripremio.
Prvi put na ovogodišnjem Lovefest-u posetioci su mogli da učestvuju u kreiranju Lotosa – umetničke instalacije koja nastaje od iskorišćenih limenki. Interaktivna, svetleća konstrukcija kreirana je zahvaljujući domaćoj ideji i udurženim snagama Recan fondacije i Polimorfa. Impresivno delo, visoko dva metra i dugo pet metara, biće poseban ukras festivala i najbolji podsetnik o važnosti reciklaže.
Osim Lotosa, i već dobro poznata Pixelata – jedinstveni umetnički mural od iskorišćenih limenki – doprineće reciklaži limenki, koje je u potpunosti moguće reciklirati i upotrebiti ponovo nakon samo 60 dana. Pored toga pripremljene su i brojne aktivnosti među kojima će biti rančevi za prikupljanje limenki kao i voting box. Svi koji donesu pet iskorišćenih limenki mogu dobiti pola tokena, koji je jedina zvanična valuta plaćanja na festivalu. Takođe, posetilac koji svakog dana donese najviše limenki ekskluzivno će dobiti ulaznice za Lovefest 2020. godine.
„Ove godine animirali smo sve posetioce da ne bacaju prazne limenke, već da ih ubace u Lotos, a od cveta koji simbolizuje mudrost će kao zahvalnost ‘dobiti’ poruku sudbine za tu noć. Verujemo da će ova zanimljiva aktivacija u okviru programa ‘Svaka limenka se računa’ privući pažnju velikog broja posetilaca. Pored uživanja u sjajnoj muzici trudićemo se da na zanimljiv način podsetimo na sve prednosti limenki – lagane su, nesalomive i mogu se reciklirati bezbroj puta”, kaže Nemanja Komatović, Recan fondacija.
Recan fondacija već godinama je posvećena promociji reciklaže limenki i edukaciji o značaju zaštite životne sredine, a ovoga puta na inovativan i kreativan način nastavlja svoju misiju.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *