Ekologija

Poseta predsednika Republike Palau

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sastao se sa predsednikom Republike Palau Tomijem Esangom Remengesom, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Srbiji.
Ministar Goran Trivan ukazao je da opredeljenje Palaua prema zaštiti životne sredine i impresivni rezultati u zaštiti prirode sa stavljanjem pod zaštitu 80 posto teritorije, predstavljaju dodatni podsticaj uspostavljanju i razvoju saradnje dve zemlje u oblasti zaštite životne sredine. „Srbija i Palau, kao dve zemlje koje su ratifikovale Pariski sporazum o klimatskim promenama i koje su opredeljene njegovoj punoj primeni, ali i podjednako usmerene ka održivom razvoju, mogu ostvariti plodonosnu saradnjui u budućnosti uspešno razmenjivati iskustva i znanja u ovoj oblasti“, rekao je Trivan.
Predsednik Tomi Esang Remenges je rekao da je Palau, koji jeposlednjih godina izložen razornoj sili tajfuna, veoma ugrožen posledicama klimatskih promena, i zato duboko zainteresovan za jačanje globalne borbe protiv klimatskih promena i međunarodne saradnje na polju zaštite životne sredine. On je naglasio da je Palau prepoznao napredak Srbije i politiku Ministarstva zaštite životne sredine RS naročito u oblasti upravljanja čvrstim otpadom, koji inače predstavlja veliki problem u ovoj zemlji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *