Ekologija

Otvoren je Greencajt festival

Započelo je treće izdanje najvećeg zelenog festivala u regiji. Greencajt festival ugostio je više od 80 domaćih i stranih govornika iz čak 10 zemalja. U Zagreb su stigli govoriti o održivim rješenjima i konkretnim primjerima kako stvoriti okruženje za održivu budućnost.
Uoči panela na temu “Održivi turizam: poliramo li imidž ili mislimo ozbiljno?”, okupljenima se obratila ministrica turizma i sporta, dr.sc. Nikolina Brnjac.
Naime, upravo je prihod od turizma u hrvatskom BDP-u uvjerljivo najveći u Europskoj uniji i jedna je od ključnih gospodarskih grana u našoj zemlji. Istodobno, masovni dolasci turista itekako utječu na okoliš, prirodna bogatstva i kulturno nasljeđe kojim se Hrvatska pozicionirala na svjetskoj turističkoj karti.
“Svjesni smo da ni premalo ni previše nije dobro, kao i da je granica točno tamo gdje počinje interes za održivi turizam.”, zaključeno je na panelu na kojemu su govorili prof. Božo Skoko s Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, gradonačelnik grada Splita Ivica Puljak, direktor Turističke zajednice Međimurske županije Rudi Gula i članica Uprave Valamar Riviere Ivana Budin Arhanić.
U nastavku programa Greencajt će obilježiti niz zanimljivih tema, panel diskusija i predavanja stručnih pojedinaca, organizacija, kompanija, institucija, znanstvenika, javnih lica i kreativaca.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *