Ekologija

Novosadske solarne klupe i u Abu Dabiju

Prvi modeli PetroSolar pametnih klupa, koje se napajaju isključivo solarnom energijom, isporučene su i za Abu Dabi, Ujedinjene Arapske Emirate (UAE) i postavljene u Masdar park. Iz novosadske kompanije PetroSolar saopšteno je da ove solarne klupe poseduju LED osvetljenje, prednju i zadnju poziciju za reklamiranje, USB punjače za mobilne uređaje, Wi Fi internet, kao i klupu za odmor.

Kompletan sistem je zatvorenog tipa i napaja se isključivo sunčevom energijom, što ih čini idealnim za postavljanjem na gradskim i vangradskim lokacijama, kao što su: trgovi, tvrđave, turistički lokaliteti, šetališta, vidikovci, plaže, parkovi i nacionalni parkovi.

Inače, Masdar park u Abu Dabiju je potpuno nova destinacija za ljubitelje gastronomije, te je prepuna restorana i kafića gde se kompletna električna energija dobija isključivo iz solarnih ćelija, a svi objekti izgrađeni su od recikliranih materijala. Park poseduje i bioskop koji energiju dobija iz električnih bicikala koji je generišu. Ovo je takođe i početna destinacija nove biciklističke rute i rute za džoging u dužini od 2,6 km.

Pored pametnih klupa, PetroSolar proivodi i pametni reklamni totem i pametna autobuska stajališta, izvedena iz jedne osnove, i autorski rad su Lazara Jošanova. Svi proizvodi u osnovnoj varijanti poseduju LED rasvetu, USB punjače za mobilne uređaje, Wi Fi internet, kao i prednju i zadnju poziciju za oglašavanje, uz mogućnost instalacije brojnih dodataka, kao što su interaktivni monitori, kamere za nadzor i senzori za praćenje buke.

Odmah po isporuci za Abu Dabi, solarne klupe postavljene su i na turističke vidikovce u Crnoj Gori.

M. Pavlica

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *