Lokalne samouprave

Javna prezentacija Procesa životne sredine i zdravlja u Srbiji

U cilju realizacije plana aktivnosti na lokalnom nivou, i uključivanja lokalnih organa vlasti u sprovođenje ciljeva ranije Parmske, sada Deklaracije iz Ostrave, 4. decembra ove godine, u sali Skupštine Opštine Bajina Bašta, održana je javna prezentacija Procesa životne sredine i zdravlja u Srbiji.
Radionicu su realizovali Ministarstvo zaštite životne sredine i Ministarstvo zdravlja uz podršku Svetske zdravstvene organizacije i Opštine Bajina Bašta.
Cilj radionice je bio da se nadležni državni organi, institucije i zainteresovana javnost upoznaju sa procesom životne sredine i zdravlja, aktivnostima koje su sprovedene u Srbiji od momenta potpisivanja Parmske Deklaracije, kao i sa ulogom lokalnih institucija i organa, u daljem procesu.
Predstavnici resornih ministarstava izrazili su spremnost da pomognu lokalnim samoupravama i zajednički rade na dostizanju ciljeva.
Partnerska inicijativa i sinergetsko delovanje nadležnih institucija, doprineće unapređenju procesa, kroz realizaciju programskih i projektnih predloga i drugih aktivnosti, sa temom životne sredine i zdravlja u Opštini Bajina Bašta, kao i šire.
Nakon radionice, predstavnici Ministarstva zaštite životne sredine, Švedske razvojne agencije (SIDA) i nadležnih organa Opštinske uprave Bajina Bašta posetili su reciklažni centar u krugu komunalnog preduzeća, koji je izgrađen zahvaljujući donaciji Kraljevini Švedske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *