Ekologija

CEP je organizovao dve obuke za predstavnike OCD na temu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou

Centar za evropske politike organizovao je prošle nedelje dve obuke za predstavnike organizacija civilnog društva na temu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou.

Obuke su držali Milena Lazarević, programska direktorka Centra za evropske politike, i Dejan Maksimović, iz Ekološkog centra Stanište. Na pomenutim obukama predstavnici OCD su imali prilike da unaprede svoja znanja o pravno-institucionalnom okviru finansiranja zaštite životne sredine u opštinama i gradovima, postojećoj praksi i ključnim izazovima, kao i da kroz praktične vežbe unaprede svoje veštine u pogledu analize i praćenja procesa finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou. Obuke se sprovode u sklopu CSOnnect institucionalnog granta.

CEP je vodeća organizacija u konzorcijumu koji je jedan od dobitnika CSOnnect institucionalnih grantova, a pomenuti grantovi se dodaljuju u sklopu CSOnnect programa akoji sprovodi Regionalni centar za zaštitu životne sredine za Centralnu i Istočnu Evropu (REC) a finansijski podržava Švedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA).

One thought on “CEP je organizovao dve obuke za predstavnike OCD na temu finansiranja zaštite životne sredine na lokalnom nivou

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *