Ekologija

Za lepši i čistiji Savski venac: počela sa radom eko patrola gradske opštine Savski venac

Gradska opština Savski venac pokrenula je projekat „Eko patrola“ u cilju boljeg održavanja javnih zelenih površina na teritoriji opštine. Od danas  će Eko patrola biti na raspolaganju svim građanima Savskog venca za prijavu  komunalnog nereda u parkovima, igralištima i na ostalim javnim površinama.

Predsednica GO Savski venac Irena Vujović je istakla da je ovo još jedan od projekta pokrenut na inicijativu građana i da je Opština prepoznala potrebu za postojanjem servisa koji će na najbrži mogući način odgovoriti na probleme koji se tiču komunalnog uređenja javnih površina na Savskom vencu.

– Kroz prijem građana koji svakodnevno vršimo u Opštini, uočili smo da su komunalni problemi ono na šta nam se naši sugrađani najviše žale i da čak postoje određene lokacije na teritoriji opštine gde nije dovoljno redovno održavanje ekipa iz JKP „Zelenilo Beograd“ da bi se na istim održao komunalni red.  Zato smo doneli odluku da uvedemo Eko patrolu kako bismo mogli brže da reagujemo i da na efikasniji način izađemo u susret rešavanju problema naših građana – rekla je Irena Vujović.

Ona je dodala da će Opština kao i do sada biti maksimalno na usluzi građanima i uvažiti svaki njihov predlog, a da će projekat „Eko patrole“ doprineti lepšem i uređenijem izgledu opštine,  što je u interesu svih stanovnika Savskog venca.

Zadatak Eko patrole je da po prijemu prijave u što kraćem roku izađe na teren i ukloni komunalni nered sa javne površine. To podrazumeva košenje trave, sakupljanje lakog otpada, uklanjanje manjih deponija, uređenje parkova, urbanih džepova i ostalih javnih površina. Pored toga, uloga Eko patrole je i da apeluje na građane da vode računa o svojoj okolini i zelenim površinama koje koriste.

Zahtev za intervenciju Eko patrole građani mogu podneti svakog radnog dana na pisarnici Opštine ili putem mejla: ekopatrola@savskivenac.rs.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *