Ekologija

Velika volonterska akcija #ŠTANAMTEŠKO

Veliku volontersku #ŠTANAMTEŠKO akciju 19. oktobra organizovali su Mladi istraživači Srbije u saradnji sa Pokretom gorana Vojvodine, CeGraD-om, Narodnim Parlamentom i upravlјačem zaštićenog prirodnog dobra Klisure reke Gradac, Ekološkim društvom „Gradac“.

Cilj akcije je da se unapredi zaštita prirode i promoviše volonterski rad mladih osoba kao izuzetno važan ne samo u zaštiti prirode već i u ukupnom društvenom razvoju.

U akciji učestvuvalo je preko 100 volontera iz čitave Srbije koji su radili na uređenju obala reke Gradac, popravljanju kamenih brana koje služe kao prirodna mrestilišta za ribe, uklanjanju ambrozije, prikupljanju otpada, uređenju mesta za kampovanje i postavljanju informativnih tabli.

Akcija je podržana od strane Ministarstva omladine i sporta, Ministarstva zaštite životne sredine, Ambasade Kralјevine Švedske, Regionalne kancelarije za mlade, Grada Valјeva i kompanije Ikea.

Volonterima su se na početku Akcije obratili državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije Darko Stanić i zamenik ambasadora Kraljevine Švedske Joakim Vern koji će sa delagacijom novinara u Valjevo doputovao vozom.

Putovanje vozom od Beograda do Valjeva osmišljeno je da bi se skrenula pažnja na problem klimatskih promena i promovisanje održivih načina transporta.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *