Projekti

Usvojen Plan aktivnosti Pregovaračke grupe 27

Zajednički sastanak Pregovaračke grupe 27 i sektorskih radnih grupa, na kome je diskutovano o komentarima Evropske komisije na 1. nacrt Pregovaračke pozicije koji im je poslat na prve neformalne konsultacije, održan je u Beogradu.
Na sastanku je, takođe, usvojen Plan aktivnosti Pregovaračke grupe 27 za period do decembra ove godine.
Sastanak je održan uz podršku ENVAP projekta. Sastanak je otvorila Biljana Filipović Đušić, zamenik predsednika Pregovaračke grupe 27, naglasivši da su glavni komentari Evropske komisije na 1. nacrt Pregovaračke pozicije pristigli 30. jula i da je cilj sastanka planiranje aktivnosti za naredni period i dogovor oko potencijalnog roka predaje 2. nacrta Pregovaračke pozicije na neformalne konsultacije.
Prisutnima se zatim obratila prof. dr Tanja Miščević ističući da je Evropska komisija pozitivno ocenila Nacrt Pregovaračke pozicije za Poglavlje 27.
Takođe je dala instrukcije kako revidirati Pregovaračku poziciju u skladu sa horizontalnim komentarima Evropske komisije.
U nastavku razgovora, predsednik Pregovaračke grupe 27, Ivan Karić, istakao je potrebu unapređenja Pregovaračke pozicije u skladu sa pristiglim komentarima ali i novim informacijama. Takođe je istakao najbitnije rokove, kako bi revidirana pozicija bila dostavljena Evropskoj komisiji krajem decembra.
Na samom kraju sastanka, Sandra Milićević Sperlić, sekretar Pregovaračke grupe 27, predstavila je komentare Evropske komisije po sektorima i detaljan Plan aktivnosti za naredni period.
Milisav Pajević

Projekat “EKOlist – Put kroz poglavlje 27” finansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva zaštite životne sredine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *