Projekti

U Srpskoj Crnji otvoren Regionalni centar za razvoj biciklističkog turizma

Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović učestvovala je na promotivnoj konferenciji, povodom otvaranja Regionalnog centra za razvoj cikloturizma – prvog centra ovakvog tipa u Srbiji – koji se nalazi na samoj granici sa Rumunijom kod Srpske Crnje.
Na ovaj način označen je završetak projekta finansiranog iz sredstava EU preko programa prekogranične saradnje Srbija-Rumunija, čija realizacija je podržana iz pokrajinskog budžeta sa blizu 50 hiljada evra, odnosno sa 92 odsto od sredstava koja su, kao sopstveno učešće, trebalo da obezbede partneri iz Srbije.
Pokrajinska sekretarka za finansije Smiljka Jovanović naglasila je da AP Vojvodina podršku u korišćenju sredstava iz dostupnih fondova EU obezbeđuje putem tri mehanizma, sa ciljem da pokrajinski budžet bude uporište finansijske podrške nosiocima projekata koje finansira EU na teritoriji AP Vojvodine, posebno kad su u pitanju manje razvijene opštine.
„Pokrajinskoj vladi je stalo da razvoja svih opština i, posebno, što se vidi upravo na primeru opštine Nova Crnja, na pružanju podrške manje razvijenim lokalnim samoupravama, kojima se obezbeđuje maksimalni iznos sredstava koji se može dodeliti po javnom konkursu. Povećanjem limita sa četiri miliona na šest miliona dinara, opštini Nova Crnja pružena je prilika da na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za finansije obezbedi sredstva za sufinansiranje i projekta regionalnog centra za naprednu lasersku terapiju u oftalmologiji“, rekla je Smiljka Jovanović.
Projekat pod nazivom “Tour de Banat”, čija ukupna vrednost iznosi blizu 536 hiljada evra, okupio je tri partnera, opštinu Nova Crnja kao nosioca projekta, opštinu Žombolj (Rumunija) i Regionalni centar za društveno–ekonomski razvoj Banat, oko zajedničke ideje da doprinesu održivom ekonomskom razvoju regiona, kroz jačanje prekogranične turističke ponude i stvaranje uslova za razvoj cikloturizma.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *