Ekologija

Ulaganja u životnu sredinu isplativa za investitore

Ministar za zaštitu životne sredine Goran Trivan uveren je da će inostrani investitori naći interes za ulaganja u oblast životne sredine u Srbiji. „Mogućnosti i projekti za ulaganja u Srbiju kao zemlju u razvoju su brojni za poslove vredne oko 15 milijardi, koliko je potrebno uložiti u životnu sredinu, a sigurnost ulaganja je stopostotna, jer je država garant investicija“, rekao je ministar Trivan gostujući danas u Dnevniku RTS-a.

On je naglasio da će se investitorima to isplatiti, a da će Srbija dobiti nove tehnologije i znanja. „Vodićemo računa o kvalitetu tehnologija, jer ne želimo da u našu zemlju dolaze prljave tehnologije“, dodao je on.

Ministar Trivan je rekao da je veoma zadovoljan razgovorima i susretima koje je imao u Sjedinjenim Američkim Državama.

Do kraja godine u Beograd bi trebalo da dođe delegacija američkih privrednika koji posluju u oblasti životne sredine, a koji su pokazali interes za ulaganja u poslove prerade otpadnih voda, upravljanja otpadom, remedijacije zemljišta, zaštite prirode i druge.

Ministar Trivan je, međutim, dodao i da u zaštiti životne sredine nije sve u novcu. „Mnogo toga je u empatiji, ljubavi prema prirodi i vaspitanju“, ukazao je on i istakao da je dobro što se danas o životnoj sredini mnogo više govori i zna nego ranije. „Danas je mnogo lakše raditi u zaštiti životne sredine, ljudi to bolje razumeju, a u svakom vrtiću se priča o životnoj sredini bez ikakvog nametanja“, kaže ministar.

„Životna sredina obuhvata svih 360 stepeni naših života i ona nema cenu“, poručio je ministar Trivan.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *