Ekologija

Trivan razgovarao sa predstavnicima hrvatskog Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost

Ministar zaštite životne sredine u Vladi Republike Srbije Goran Trivan razgovarao je danas u Beogradu sa predstavnicima hrvatskog Fonda za zaštitu okoline i energetsku efikasnost Dubravkom Ponošem i Aleksandrom Anić Vučinić.

Ministar Trivan je rekao da u saradnji Srbije i Hrvatske u zaštiti životne sredine, ne treba da bude političkih hipoteka, i ukazao da je to važno kako za obe zemlje tako i za region, u primeni najboljih rešenja za postizanje evropskih standarda u ovoj oblasti.

Gosti su izražili želju da podele iskustvo u radu Fonda, teškoće i načine kako su ih prevazilazili, kao i rezultate u realizaciji različitih projekata u oblasti zaštite životne sredine u Hrvatskoj, od onih koja su doprinela energetskoj efikasnosti do postrojenja za reciklažu. Ukazali su da, pored nacionalnog finansiranja obezbeđuju i dva puta više novca iz EU, i naveli da su skoro svi projekti u zaštiti životne sredine uspešno realizovani uz stručnu podršku Fonda u pripremi i izradi projektne dokumentacije.

Ministar je rekao da su nam u oblasti zaštite životne sredine važna različita iskustva, posebno zemalja u okruženju, a da će nam biti značajno iskustvo hrvatskog Fonda u radu Fonda za zaštitu životne sredine u Srbiji, koji je posle nekoliko godina ponovo pokrenut. Sastanku je prisustvovao i mr. Goran Čabradi predsednik Zelene stranke koji je domaćin gostima iz Hrvatske.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *