Ekologija

Sanirana deponija u Ravnom Selu

REDAK PRIMER USPEŠNE SARADNjE I ODGOVORNOG PONAŠANjA!

Pre mesec dana reagovali smo na problem divlje deponije u Ravnom Selu, koja je bila izvor zaraze i koja je zagorčavala život građanima neprijatnim mirisima. (Saopštenje EPV) Podnesene su prijave lokalnoj i pokrajinskoj inspekciji i Krivična prijava Opštinskom javnom tužilaštvu, alarmirani su lokalni i regionalni mediji! U međuvremenu utvrđeno je da je vlasnik zemljišta a.d. Karneks iz Vrbasa, koji je u vlasništvu MK Grupe, a da su smeće izbacivali građani Ravnog Sela.

Kakav je epilog ove naše kampanje?!

Pre desetak dana, po nalogu inspekcije, kompanija MK GRUPA u potpunosti je sanirala lokalciju, i to prethodno razdvajajući hemijski i drugi opasni otpad na bezbedan i propisan način, angažujući operatere koji se time bave. Pripreme za sanaciju su počele i pre naloga inspekcije.

Po nalogu Tužilaštva, Policijska stanica Vrbas pokrenula je postupak protiv NN lica za protivpravno izbacivanje smeća na pomenutoj lokaciji. Postupak je dosta odmakao i očekujemo otkrivanje i kažnjavanje barem jednog vinovnika, koji će poslužiti kao primer ostalima da prekinu sa ružnom praksom.

Ovo je pravi dokaz da ako postoji dobra volja aktera (nema smetnje politike), svaki problem se reši u kratkom roku!

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *