Ekologija, Ekološki promoteri grada - Ruma

Ruma i Berzenbrik nastavljaju zajedničku saradnju u okviru Agende Ujedinjenih nacija “Agenda 2030”

U Berzenbriku je 15. novembra održana radionica na kojoj su predstavnici Rume i Berzenbrike detaljno definisali dalje aktivnosti koje dve partnerske opštine treba da preduzmu u konkretizaciji projekta, koji će biti realizovan na školama u obe opštine.
U opštini Ruma to je Osnovna škola u Malim Radincima na kojoj je planirano postavljanje solarnih panela za proizvodnju električne energije za taj objekat. Pored koraka koji su definisani vezano za ovaj projekat, razgovarano je o još nekoliko konkretnih tema za saradnju.
Inače, Ruma i Berzenbrik nastavljaju zajedničku saradnju u okviru Agende Ujedinjenih nacija “Agenda 2030”. U okviru programa “Municipal Partnership for Sustainability” u saradnji sa “Engagement Global”.
Sve aktivnosti u okviru projekta su bazirane na Agendi 2030 i kroz 17 ciljeva Ruma i Berzenbrik grade stratešku kooperaciju između dve opštine, u nastojanju da se razviju iskustva i prakse kroz nekoliko ciljeva.
Nakon radionice, Horst Bajer, gradonačelnik Berzenbrika i Slađan Mančić, predsednik opštine Ruma su predstavili nemačkoj javnosti partnerstvo i aktivnosti u okviru saradnje dva opštine, sa posebnim osvrtom na konkretne mere koje se pored partnerstva sprovode u saradnji sa “Engagement Global” (koje radi u okviru nemačkog ministarstva za privrednu saradnju “German Federal Ministry for Cooperation and Development”).
Delegacija rumske opštine iskoristila je boravak u Nemačkoj i za dogovor o potpisivanju povelje obratimljenju Rume i Berzenbrika, što je prvi sledeći korak. Dogovorena je buduća saradnja u okviru tradicionalne razmene đaka i poseta delegacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *