Lokalne samouprave

Ambasador Švedske u Srbiji posetio solarnu elektranu u ataru sela Velesnica

Opštinu Kladovo posetio je njegova ekselencija Jan Lundin, ambasador Švedske u Srbiji i tom prilikom razgovarao sa Radisavom Čučulanoviem, predsednikom opštine, ali i obišao solarnu elektranu u ataru sela Velesnica instalisane snage dva megavata.

– U Srbiji posluje 80 kompanija iz Švedske, a opština Kladovo ima potencijale da bude nova karika u tom lancu, naglasio je Jan Lundin ambasador Švedske u Srbiji, nakon razgovora sa Radisavom Čučulanovićem, predsednikom te podunavske opštine  i njegovim saradnicima.To se pre svega odnosi na turizam i obnovljive izvore energije, dodao je Lundin.

– Potencijali Kladovskog kraja moraju biti zamajac razvoja opštine jer su aktuelni resursi interesantni  i za investitore iz inostranstva. Mi smo spremni da im ponudima najpovoljnije uslove u Srbiji, ponovio je Radisav Čučulanović, predsednik opštine Kladovo.

U Kraljevini Švedskoj živi oko 130.000 hiljada Srba, koji su posle Finaca najbrojnija nacionalna manjina. Među njima je oko tri odsto stanovnika koji potiču iz Kladovskog kraja. Oni mogu biti most koji će povezati daleku Skandinaviju i kraj u Srbiji u kojem je Dunav najlepši, jedna je od poruka sa sastanka.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *