Najave događaja

Regionalna konferencija “Mediji, OCD i održiva poljoprivreda” u Zrenjaninu

Regionalna konferencija “Mediji, OCD i održiva poljoprivreda” održaće se u Zrenjaninu, od 15. do 17. decembra. 

Učesnici će biti upoznati sa projektom “Održiva poljoprivreda za održivi Balkan”, kao i kako klimatske promene donose nove i preteće bolesti, koje su to autohtone rase domaćih životinja (farmske i socijalne) i koji je njihov značaj za održivu poljoprivredu. Kao tema Konferencije biće i “Dobrobit životinja – imperativ u dobijanju bezbedne hrane životinjskog porekla”, a pričaće se o upotrebi antibiotika u intenzivnoj stočarskoj proizvodnji, kao i deceniji nakon zabrane korišćenja antibiotika kao stimulatora rasta životinja u Srbiji. 

Na Regionalnoj konferenciji predavanje “Aflatoksin – od njive do trpeze” održaće doc. dr Branko Petrujkić sa Katedre za ishranu, Fakulteta Veterinarske Medicine Univerziteta u Beogradu. Takođe, prof. dr Vladimir Dimitrijević i doc. dr Branko Petrujkić pričaće i o GMO i GM hrani za životinje, činjenicama i nedoumicama. 
O zaštiti prirode i poljoprivredi govoriće Msc. Jelena Burazerović sa Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, a agroekološke mere i subvencije za poljoprivrednike i iskustva iz Makedonije predstaviće Suzana Trajkovska, urednica programa za poljoprivredu i životnu sredinu Makedonske radio televizije.
Trećeg dana Konferencije organizatori će organizovati izlet u Specijalni rezervat prirode Carsku Baru, gde će učesnici tokom vožnje brodom imati prilike da od stručnog vodiča saznaju sve o Carskoj Bari i da posmatraju ptice karakteristične za to područje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *