Ekologija

Okrugli sto o predloženim izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom

Udruženje „UNEKOOP“ iz Paraćina uz podršku Regionalnog centra za životnu sredinu za Centralnu i Istočnu Evropu – REC ogranizuje, 13. februara, u Zelenom salonu Narodne skupštine Republike Srbije, Okrugli sto o predloženim izmenama i dopunama Zakona o upravljanju otpadom.
Prošle godine predložene su izmene Zakona o upravljanju otpadom koje bi, ukoliko bi bile usvojene, omogućile uvoz neopasnog otpada radi njegovog korišćenja kao goriva u cementarama. Ovakvo rešenje bi direktno uticalo na kvalitet vazduha, kao i na zdravlje građana Srbije, pa je civilno društvo prepoznalo potrebu za diskusijom na ovu temu.
Okrugli sto će okupiti predstavnike institucija, organizacija civilnog društva i predstavnike stručne javnosti.
Uvodnu reč imaće Vladimir Janković, Udruženja „UNEKOOP“ iz Paraćina, Ivana Stojiljković,  predsednica Odbora za zaštitu životne sredine Narodne skupštine Republike Srbije.
Na Okruglom stolu govoriće Nebojša Redžić iz  Agencije za zaštitu životne sredine Ministarstva zaštite životne sredine Republike Srbije, Prof. dr Ilija Brčeski sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i dr Ilija Vukadinović, pedijatar iz Ekološkog pokreta Kosjerić.
Okrugli sto se organizuje u okviru Programa podrške civilnom društvu u Srbiji u oblasti životne sredine – CSOnnect, koji realizuje REC uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju (SIDA).

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *