Ekologija

Održani sastanci u opštinama Brus i Blace na temu zaštite jezera Ćelije

Dana 13.02.2018.godine pomoćnik gradonačelnika grada Kruševca za ekologiju, održivi razvoj i energetiku Olivera Drenovac i izvršni direktor u JKP „Vodovod-Kruševac“ Saša Antić, posetili su opštine Brus i Blace.

Tom prilikom održani su sastanci u prisustvu predsednika opština Brus i Blace i njihovih saradnika, gde su se sve strane upoznale sa aktivnostima opština na realizaciji IPA Projekta na izgradnji Postrojenja za preradu otpadnih voda na rekama Rasini i Blatašnici. Takođe, svi prisutni su se upoznali o aktivnostima Grada Kruševca i JKP „Vodovod-Kruševac“ o učešću u Projektu „Unapređenje implementacije integralnog upravljanja vodama akumulacije Ćelije“, koji finansira Vlada Švedske, a sprovodi Stalna konferencija gradova i opština Srbije u partnerstvu sa Švedskom asocijacijom lokalnih vlasti i regiona.

Nakon pozitivne diskuje o pomenutoj temi, sve strane postigle su dogovor u daljim zajedničkim koracima u cilju očuvanja sliva jezera Ćelije, kao i zajedničkog učešća u budućim projektima.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *