Ekološki promoteri grada - Inđija, Kompanije

Obnavlja se vozni park u JKP „Komunalac“

Opština Inđija uskoro će raspisati javnu nabavku za dva nova kamiona za javno komunalno preduzeće „Komunalac“, i to kamion smećar i kamion kiper. Vrednost investicije iznosi oko 35 miliona dinara sa pdv-om.

„Govorimo zaista o veliko iznosu za naš budžet ali će on preporoditi inđijski „Komunalac“. Zbog toga oni nemaju potrebe da kupuju polovni kamion kako je prvobitno predviđeno planom, već će sredstva preusmeriti na kupovinu druge neophodne opreme kako bi nam grad bio što čistiji, uredniji i lepši“, naveo je Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

Gak je dodao da svi od „Komunalca“ i zaposlenih očekuju veliki posao a niko se ne pita u kakvim uslovima ti ljudi rade, ističući da se zahvaljujući vanrednim zalaganjem radnika uređenost Inđije održava na zadovoljavajućem nivou. On je podsetio da je prosečna starost mehanizacije u ovom javnom preduzeću preko 30 godina, i da se nije ušlo u proces kupovine dva nova kamiona, predstojeća zimska sezona bi bila dočekana u izuzetno teškom stanju, gotovo do neizdržljivosti da se odgovori na sve situacije.

Pre nekoliko nedelja nabavljen je novi traktor i priključne mašine, a sa dva nova kamiona i drugom opremom koja se planira kupiti,  radnicima „Komunalca“ posao će biti daleko olakšan i mnogo spremnije će odgovoriti na sve izazove koje ih očekuju u narednom periodu.
Prosečna starost mehanizacije u javnom komunalnom preduzeću „Komunalac“ oko 30 godina i da se isto toliko dugo ništa nije ulagalo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *