Zaštita životne sredine i njen značaj za održivi razvoj Vojvodine

Radionica pčelarstva za predškolsku decu Bogatića

Predškolska ustanova „Slava Ković” из Bogatićа je u saradnji sa Regionalnom Razvojnom agencijom Podrinje, Podgorine i Rađevine d.o.o. Loznica i udruženjem pčelara „Mačva” iz Bogatića, učestvovala 12.oktobra u radionici pčelarstva sa tri predškolske grupe u Bogatiću i mešovitom grupom poludnevnog boravka u Bogatiću.

Vaspitač poludnevnog boravka Vesna Mijatović i vaspitači pripremno predškolskih grupa u Bogatiću Vesna Tadić, Vesna Milaković, Marija Aleksić su sa decom ostvarile uspešnu saradnju sa pčelarima iz Mačve.

Naime, kroz interaktivni rad sa decom, iskusni pčelar je deci preneo osnovna znanja o proizvodnji i značaju konzumiranja meda, značaju pčela, praktično je prikazao strukturu košnice, neophodnih sredstava za rad.

Radionica je zapravo uvod u veliki projekat, koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), a koji sprovodi konz. partnera NIRAS Poljska, Ruralni forum Poljske i Partner Solutionsi gde je je Regionalna Razvojna agencija Podrinja, Podgorine i Rađevine d.o.o. Loznica kao vodeći partner potpisala ugovor za finasiranje projekta koji nosi naziv „Unapredjenje proizvodnje i kvaliteta meda u Mačvanskom i Kolubarskom okrugu”. Projektno partnerstvo obuhvata devet lokalnih samouprava, gradove Loznicu i Valjevo, opštine Krupanj, Ljuboviju i Mali Zvornik, Bogatić, Osečinu, Mionicu i Ub, pčelarska udruženja iz Loznice, Ljubovije, Bogatića, Osečine i Valjeva, Poljoprivrednu školu sa domom učenika Valjevo i KPZ Valjevo.

Vesna Mijatović

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *