Ekologija

Novinarki „Eko vesti” REC-ova nagrada za izveštavanje u oblasti životne sredine

Novinarkа Radio Novog Sada i članica Udruženja novinara „Eko vest” Dragana Ratković dobila je treću nagradu za izveštavanje u oblasti životne sredine i održivog razvoja a u kategoriji tradicionalni mediji, saopštio je danas Program podrške organizacijama civilnog društva u Srbiji u oblasti životne sredine – CSOnnect.

Dragana Ratković je ovu nagradu dobila za radijsku emisiju u kojoj je najviše bilo reči dokle smo stigli sa izradom Nacrta pregovaračke pozicije za Poglavlje 27, koji su rokovi za njenu izradu, kakva su bila iskustva susedne Mađarske na evropskom putu, kao i kave su dobrobiti za životnu sredinu od članstva u Evropskoj uniji. Pored Dragane, nagrade u ovoj kategoriji dobili su i Vojvođanska zelena inicijativa, „Opasan otpad na turneji“– emisija iz dokumentarnog TV serijala „Zelena patrola na delu“ i Predrag

Stojković (RTS), „Bakterije terminatori”.

Konkurs je raspisan u okviru CSOnnect programa, koji Regionalni centar za životnu sredinu realizuje uz finansijsku podršku Švedske međunarodne agencije za razvoj i saradnju.

Konkursnu komisiju činili su: Duška Dimović, direktorka WWF Srbija – Svetska organizacija za prirodu, Vesna Radojević, novinarka Mreže za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK), Ivana Stjelja, REC ekspertkinja, članica Komisije za žalbe Saveta za štampu, dok je savetodavnu ulogu imao prof. dr Dejan Milenković, Fakulteta političkih nauka iz Beograda.

Spisak svih nagrađenih može se pogledati na sledećem linku:

http://csonnect.rec.org/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=30&cntnt01returnid=15

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *