Ekologija

Novi konkurs mlade eko-reporteri

Otvoren je novi konkurs za međunarodni program „Mladi eko-reporteri“. Tema ovogodišnjeg konkursa je „Energetska efikasnost“.
Prava na učešće u konkursu imaju svi mladi od 11 do 25 godina. Mladi eko-reporteri trebalo bi da istaknu probleme u životnoj sredini vezane za energetsku efikasnost, sa posebnim osvrtom na svoju lokalnu zajednicu i ukoliko je moguće daju rešenje za problem koji opisuju. Ove godine bavićemo se pitanjima poput značaja uštede energije, obnovljivih izvora energije, potreba za očuvanjem prirodnih resursa, menjanjem ljudskih navika u cilju uštede energije i sl.
Konkurs je otvoren do 1. februara 2019. godine, nakon čega će nacionalni žiri izabrati najbolje i nagradiće prvoplasirane radove u svim uzrasnim kategorijama (11-14 godina, 15-18 godina i 19-25 godine) i svim kategorijama rada.
Pobednike nacionalnog konkursa očekuju nagrade i dalje internacionalno takmičenje sa ostalim Mladim eko-reporterima iz 35 zemalja širom sveta gde se sprovodi ovaj program.

Više informacija o međunarodnom programu Mladi eko-reporteri, kao i detaljno upustvo za pravljenje reportaža i propozicije takmičenja možete naći na stranici:

Mladi Eko-reporteri

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *