Ekologija

Ministru Trivanu predstavljene mere zaštite životne sredine na području aerodroma “Nikola Tesla”

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan sa saradnicima posetio je Aerodrom Nikola Tesla Beograd, gde su mu predstavnici poslovodstva ove kompanije, predvođeni v. d. generalnim direktorom Sašom Vlaisavljevićem, predstavili mere za zaštitu životne sredine na području naše najveće vazdušne luke.
U okviru obilaska Aerodroma Nikola Tesla, predstavljeni su novi infrastrukturni objekti i preduzete mere zaštite životne sredine, kao i planovi na unapređenju funkcionisanja aerodromskih službi, preventivno delovanje i sanacija zatečenog stanja u skladu sa propisima o zaštiti životne sredine. Ministar Trivan sa saradnicima obišao je novoformirano mesto za odlaganje otpada, privremeno skladište opasnog otpada, platformu za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova. Trivan je izrazio zadovoljstvo što je poslovodstvo Aerodroma u kratkom vremenskom periodu obezbedilo uslove i primenilo mere zaštite životne sredine. „Aerodrom Nikola Tesla primer je ekološki odgovorne kompanije koja shvata značaj i posebnu pažnju posvećuje pitanjima zaštite životne sredine. Ministarstvo će podržati sve planove i inicijative Aerodroma na daljem unapređenju zaštite životne sredine, i u tome pružiti svu stručnu pomoć“, istakao je Trivan.
V. d. generalnog direktora AD Aerodrom Nikola Tesla Beograd Saša Vlaisavljević rekao je: „Modernizacija poslovanja i unapređenje svih poslovnih procesa podrazumevaju sistemska poboljšanja koja u proteklih četiri godine uvodimo. Aerodrom Nikola Tesla preduzima mere kako bi se smanjio štetan uticaj poslovnih procesa na životnu sredinu. Posvećeni smo ovom cilju i aktivno smo angažovani na njegovoj realizaciji“.
Rukovodstvo Aerodroma u proteklom periodu preduzelo je niz organizacionih i infrastrukturnih mera zaštite životne sredine. U okviru Kompanije formirana je posebna jedinica za zaštitu životne sredine, i imenovano lice odgovorno za upravljanje otpadom. Na Aerodromu Nikola Tesla Beograd, tokom realizacije akcionog plana raščišćavanja svih sredstava na kompleksu aerodroma koja mogu imati štetan uticaj na životnu sredinu, obezbeđen je prostor za skladištenje neopasnog otpada, a posebno prostor za odlaganje opasnog otpada, po svim ekološkim standardima. Nedavnom izgradnjom platforme za odleđivanje i zaštitu od zaleđivanja vazduhoplova ispunjeni su najsavremeniji svetski standardi, što je još jedan doprinos ove kompanije unapređenju zaštite životne sredine u Srbiji.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *