Ekologija

Ministar Trivan za jačanje dijaloga i saradnje sa privrednim sektorom

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan otvorio je danas Konferenciju posvećenu zaštiti životne sredine i upravljanju otpadom, koju je organizovala Američka privredna komora. Tom prilikom, istakao je značaj uspostavljanja i razvijanja dijaloga sa privrednom zajednicom kao značajnim subjektom i partneromu ostvarivanju zacrtanih ciljeva za unapređenje životne sredine Srbije i dostizanje evropskih standarda u toj oblasti.

„Dijalog sa privrednim subjektima je veoma važan, jer samo tako možemo očekivati da dođemo do bolje, čistije Srbije. U skladu s tim, u Ministarstvu je određena osoba koja se bavi samo pitanjima privrede u oblasti zaštite životne sredine. Ekologija nije trošak, već prostor za ogromne investicije. Zajedničkim naporima, učinićemo Srbiju boljim mestom za život naše dece.

Ministarstvo zaštite životne sredine će stvarati zakonodavni i administrativni okvir za rešavanje problema u oblasti zaštite životne sredine, ali istovremeno i za otvaranje mogućnosti za razvoj zelene ekonomije”, istakao je ministar Trivan. “Baveći se perspektivom i budućnošću, mi se bavimo i mogućim investicijama u životnoj sredini. Ministarstvo će posvetiti posebnu pažnju saradnji sa privredom, razmatrati izazove sa kojima se poslovni sektor suočava prilikom implementacije regulative i time kreirati prostor za nove investicije u oblasti životne sredine”, rekao je na Konferenciji ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat ovom prilikom izrazio je spremnost svoje zemlje da Srbiji prenese iskustva i znanja u oblasti zaštite životne sredine. Ukazao je da su američke kompanije spremne da pomognu u toj oblasti, a kao pozitivan primer moguće saradnje sa američkim privrednicima naveo je posetu Srbiji delegacije iz Merilenda u organizaciji Ministarstva zaštite životne sredine RS.

Američka privredna komora, kako je rekaopredsednik njenog Odbora za životnu sredinu Dragan Lupšić ovom prilikom, nastaviće da se angažuje na jačanju konstruktivnog dijaloga predstavnika državne uprave, privredne zajednice, lokalne samouprave, i transponovanju pozitivnih praksi SAD u cilju unapređenja životne sredine Srbije.

Prijavi opasni otpad na opasniotpad@ekologija.gov.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *