Najave događaja

Trening za medije „Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU“

Evropski pokret u Srbiji organizuje u petak 9. februara, u Beogradu, obuku pod nazivom „Životna sredina, energetika i bezbednost hrane u procesu pristupanja EU“ namenjenu urednicima i novinarima koji se bave pitanjima zaštite životne sredine i energetike.
Cilj obuke je da se predstave i objasne najvažniji aspekti procesa pristupanja Srbije Evropskoj uniji koji se tiču tema iz pregovaračkih poglavlja 27 Životna sredina, 12 Bezbednost hrane i 15 Energetika.
Predavači (dr Vladimir Međak, Zoran Sretić, mr Tisa Čaušević i Mirko Popović) sa širokim iskustvom u državnoj službi i nevladinom sektoru i ekspertizama u oblasti evropskih integracija, govoriće o prelaznim periodima za ova tri poglavlja, evropskim standardima i pojmovima kao što su GMO, Energetska zajednica, klimatske promene i energetksa efikasnost.
Ovo je druga obuke za novinare u okviru projekta „Evropa za mene“. Prva je održana u septembru prošle godine na temu ekonomskih aspekata pristupanja Srbije Evropskoj uniji za novinare ekonomskih redakcija.
Projekat Evropa za mene sprovodi Evropski pokret u Srbiji sa partnerima uz podršku Delegacije Evropske unije. Ideja projekta je da se u javnosti pokrenu razgovori na teme značajne za Srbiju u procesu evropske integracije i građanima pruže proverene i korisne informacije, a mediji i organizacije civilnog društva ojačaju u ulozi prenosilaca tih informacija.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *