Ekologija

Ministar Trivan podržao jačanje administrativnih kapaciteta AP Vojvodine za rešavanje pokrajinskih ekoloških problema

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan susreo se danas u Novom Sadu sa predsednikom Pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, sa kojim je razgovarao o najaktuelnijim pitanjima zaštite životne sredine. Tom prilikom, razmatrana je buduća saradnja Ministarstva zaštite životne sredine i Pokrajinske vlade.

Sagovornici su se saglasili da je zaštita životne sredine svakako jedan od najvažnijih prioriteta AP Vojvodine i Republike Srbije u celini, te da će biti formiran zajednički tim koji će raditi na ovim pitanjima, i rešavanju iz prošlosti nagomilanih ekoloških problema.

U razgovoru je iskazana spremnost predsednika Mirovića da AP Vojvodina poveća svoje administrativne kapacitete u ovoj oblasti i formira zaseban sekretarijat za zaštitu životne sredine. Ministarstvo će sa svoje strane učiniti sve da pomogne realizaciju svih ekoloških projekata u Vojvodini, istovremeno sarađujući sa svim institucijama, lokalnim samoupravama, ali i javnim preduzećima. Posebno je ukazano na važnost saradnje Ministarstva sa javnim preduzećima „Vode Vojvodine“ i „Vojvodinašume“.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *