Ekologija

Ljubinkin legat: napravimo mesto za promene

Podržimo otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode
Samo u prvih 10 dana kampanje, 108 donatora i 34% prikupljenih sredstava!

donacije.rs/ljubinkinlegat

Ljubinkin legat: napravimo mesto za promene

Beograd, 16. oktobar 2018. godine, u prvih 10 dana kampanje, 108 građana i kompanija doniralo je novac za otvaranje prvog studentskog doma za buduće stručnjake za zaštitu životinja i prirode u Srbiji!
Sve je počelo tako što je žena velikog srca, Ljubinka Vivčar, organizaciji ORCA testamentom ostavila svoj stan od 35m2 u Beogradu, verujući u važnu misiju. Želeli smo da njen velikodušni gest omogući razvoj i obrazovanje novih generacija stručnjaka za dobrobit životinja i zaštitu prirode u našoj zemlji.
Zbog toga vodimo kampanju prikupljanja sredstava donacije.rs/ljubinkinlegat, kako bismo Ljubinkin stan adaptirali za život i školovanje generacija studenata koji žele da svoje karijere posvete životinjama i prirodi i tako direktno pomognu hiljadama životinja.
Studentski dom će pomoći životinjama jer razvija stručne kapacitete u našoj zemlji. Želimo da svim vlasnicima kućnih ljubimaca budu dostupni stručnjaci koji znaju kako da reše probleme koji često uzrokuju napuštanje ljubimaca, poput: “grize nameštaj” ili “agresivan je”… Ovo je samo jedan od primera, a tu su i pitanja dobrobiti farmskih životinja, zaštite divljih životinja u prirodi i mnoga druga. Problemi su složeni, trebaju nam stručnjaci koji znaju kako da ih reše.
Studentski dom će pomoći ljudima jer će prva generacija studenata biti dve devojke od kojih želimo da bar jedna bude iz doma za decu bez roditeljskog staranja. Ovi mladi ljudi, nakon odlaska iz doma ili hraniteljskih porodica, otežano dobijaju studentski dom i stipendije. Želimo da im pružimo šansu da studiraju. Na ovaj način, postupak Ljubinke Vivčar se multiplikuje u mnogo plemenitih gestova i svetlih perspektiva.
Naša kampanja je deo šire priče – ORCA Akademije, kojom razvijamo i aktiviramo naučne i stručne kapacitete u oblasti dobrobiti životinja i zaštite prirode u našoj zemlji. Pored obezbeđivanja besplatnog smeštaja u Studentskom domu, naši stipendisti će imati praksu u
ORCA, stručnu pomoć od naših mentora – profesionalaca u svojim oblastima u izradi stručno-istraživačkih radova, kontakt sa najvećim imenima iz zemlje i inostranstva (stručnjaka, institucija i organizacija) iz ove oblasti i imati priliku da tokom studiranja direktno rade za dobrobit životinja na lokalnom, nacionalnom, regionalnom i evropskom nivou.
Da bi Ljubinkin Legat zaživeo, potrebno je da zajedno prikupimo 928.893 dinara kako bismo ovaj stan renovirali i pretvorili u prvi Studentski dom za zaštitu životinja i prirode u Srbiji. Ako delite sa nama uverenje da su znanje i stručnost temelj zaštite životinja i prirode, postanite i vi deo ove velike priče, napravite sa nama MESTO ZA PROMENE – donirajte odmah!
Donirajte na sajtu donacije.rs/ljubinkinlegat ili na žiro račun 160-506090-50 (Primalac ORCA, Stjepana Filipovića 29/16, Beograd; Svrha uplate: “Podrška otvaranju studentskog doma”) da zajedno izgradimo Ljubinkin legat. Ne možemo ovo bez vas!

Pratite kampanju na www.facebook.com/ORCASerbia

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *