Konkursi

Konkurs Eko-paket projekta otvoren je za sve Eko-škole do 31. marta ove godine

Tema kreativnog konkursa Eko-paket projekta u školskoj 2017/2018. godini je biodiverzitet ili biološka raznovrsnost, a otvoren je za sve Eko-škole do 31. marta ove godine.
Deca, učenici i studenti imaju zadatak da od upotrebljene Tetra Pak ambalaže predstave svoje omiljene biljke, životinje ili celovite ekosisteme sa svojim stanovnicima. Kroz ovu temu, uz usmeravanje mentora, želimo da se mladi upoznaju sa pojmom biodiverzitet, sa biljnim i životinjskim svetom i sa potrebom očuvanja biološke raznovrsnosti.
Ove godine konkurs je povezan sa UN Ciljevima održivog razvoja, sa posebnim osvrtom na Cilj 15: Održivo upravljati šumama, suzbiti dezertifikaciju, zaustaviti i preokrenuti degradaciju zemljišta i sprečiti uništavanje biodiverziteta.
Tri najbolje Eko-škole na kreativnom konkursu osvojiće nagrade u iznosu od 100.000 dinara, a najbolje pojedince/učenike organizatori će nagraditi biciklama i sportskom opremom.
Propozicije konkursa i uzrasne kategorije možete nači na linku: http://ambassadors-env.com/wp-content/uploads/Uputstvo-Eko-paket-2017-2018.pdf
Kroz ovaj projekat učenici se upoznaju sa pravilnim odlaganjem upotrebljene Tetra Pak ambalaže, dok se na edukativnim radionicama demonstrira postupak reciklaže višeslojne ambalaže. Ove godine održaćemo radionice o reciklaži u 25 Eko-škola.
Projekat u Srbiji sprovode Ambasadori održivog razvoja i životne sredine pod pokroviteljstvom kompanije Tetra Pak, petu godinu zaredom, od 2013. godine, u ustanovama koje su uključene u međunarodni program Eko-škole.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *