Ekologija, Hronika

Evropska nedelja mobilnosti, peta ciklotura

Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj grada Kikinda i ove godine obeležio je Evropsku nedelju mobilnosti u subotu, 15.09.2018. godine. Po peti put organizovana je rekreativna biciklistička vož nju.Više od 150 učesnika biciklističkog karavana vozili su dvotočkaše od Železničke stanice u Kikindi do jezera “Laguna” u Banatskom Velikom Selu u ukupnoj dužini od 20 km (u oba pravca). Ni kratkotrajni pljuskovi nisu pokolebali rekreativce i ljubitelje prirode da uživaju u vožnji i druženju.

Svi propisno odeveni učesnici u fluorescentne prsluke uz policijsku i medicinsku pratnju, kao i servisa za popravku bicikala, bezbedno su stigli do odredišta.

Na samom jezeru učesnike su dočekale vredne žene iz udruženja žena „Velikoselke“ i počastile lokalnim specijalitetima, a Sekretarijat je pripremio osveženje i slatkiše za najmlađe učesnike.

Dokaz da se ovakav vid druženja dopada našim sugrađanima je što se svake godine povećava broj učesnika, koji na ovaj način promovišu sport, druženje i rekreaciju u duhu prirode.

Svetski dan čišćenja – world cleanup day

Grad Kikinda se 15. septembra 2018. godine priključio svetskoj ekološkoj akciji WORLD CLEANUP DAY čišćenja divljih deponija na teritoriji cele Planete. Ogranizovano je mehaničko čišćenje i uklanjanje seoske divlje deponije u naseljenom mestu Bašaid na teritoriji grada Kikinda.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *