Najave događaja

Panel diskusija „Finansiranje životne sredine – realnost i perspektive“

Panel diskusija „Finansiranje životne sredine – realnost i perspektive“ održaće se u sredu, 26. septembra u 12 sati u Medija centru Vojvodine (Zmaj Jovina 3/1) u Novom Sadu.

Udruženje novinara „Eko vest“ uz medijsku podršku EKOlista a u okviru projekta „Novinari jačaju svest – životna sredina je prva vest!“, koji je podržalo Ministarstvo kulture i informisanja, kao i Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama organizuje ovu panel diskusiju u sklopu projekta o zelenom informisanju.

Cilj nam je da pokušamo da odgovorimo na nekoliko važnih pitanja koja se tiču eko dinara – od toga kako se finansira životna sredina na lokalu, kako se troši i kuda ide eko dinar, do toga kako bi trebalo da bude i na koji način privreda poštuje standarde u oblasti zaštite životne sredine i kako obračunavaju ekološku taksu, kao i koliko i na koji način je ova tema zastupljena u medijima. 

O ovim temama govoriće domaći stručnjaci u svojim oblastima:

  • Mr Dragica Branković, pomoćnica nečelnice Gradske uprave za zaštitu životne sredine Grada Novog Sada;
  • Dragan Dilparić, potpredsednik Odbora za životnu sredinu AmCham i predstavnik kompanije Gorenje zadužen za zaštitu životne sredine;
  • Dejan Maksimović, istraživač i ekspert Ekološkog centra „Stanište“ iz Vršca;
  • predstavnici medija – novinar/ka iz Udruženja novinara “Eko vest”.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *