Ekologija

Ekolozi nastavili borbu protiv zagađivača

Ekološki pokret Vrbasa podneo je tri prijave protiv poznatih i NN lica zbog nelegalnog izbacivanja otpada na području Ravnog Sela. Prijave su podnete Opštinskom javnom tužilaštvu i pokrajinskoj i lokalnoj inspekciji.

“Prošle nedelje, na poziv građana, registrovali smo divlju deponiju u Ravnom Selu. Na lokalitetu stare farme, kraj puta ka Kulpinu, snimili smo na velikom prostoru gomile građevinskog, komunalnog, hemijskog i animalnog otpada. Užasan smrad raspadanja, na obodu sela, već vidno raznošene lešine životinja, neoprana ambalaža od pesticida, herbicida, fungicida, jasno nas upućuje na visok rizik od zaraze. Obilazeći ravnoselski atar uočili smo i masovno zaoravanje atarskih puteva i uzurpaciju državnog zemljišta. Savesni i zabrinuti meštani nas uveravaju da i pored skretanja pažnje na ove probleme, nadležni u Mesnoj zajednici ne reaguju”, navodi se u saopštenju Ekološkog pokreta Vrbasa.

Prijave su podnete protiv NN lica, ali i protiv poznatih lica čiji su računi nađeni na deponiji.
http://www.vrbas.net/info/5449-ep-prijave-ravno-selo
Sadržaj internet portala VRBAS.net može biti pregledan i štampan a dokumenta distribuirana i korišćena samo zbog ličnog informisanja i nekomercijalnog korišćenja. Sadržaj koji je naznačen za javnu upotrebu može biti korišćen u javnim komunikacijama ukoliko se navede izvor informacija, odnosno Internet portal opštine Vrbas – VRBAS.net, i samo uz saglasnost nosilaca autorskih prava.

Izvor: vrbas.net

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *