Ekologija

Drugi Green Economy Congress u Beogradu

Međunarodna konferencija Green Economy Congress ove godine biće održana od 1. do 3. novembra u Beogradu, pod sloganom „Shaping Synergies into a Circular Society“. U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Cilj organizatora nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.
Žaklina Živković, iz Centra za održivi razvoj Grupe za analize i kreiranja javnih politika kaže da zelenu ekonomiju posmatraju kao jedan od najprogresivnijih globalnih koncepata jer generiše razvoj i poštuje regionalni i globalni ekosistem, rezultira poboljšanjem životnog standarda i društvene jednakosti, a značajno smanjuje rizike za životnu sredinu.
– Projekti u oblasti zelene ekonomije predstavljaju razvojnu šansu za Srbiju i region. Tokom konferencije, učesnici će imati priliku da čuju odlične predavače i paneliste iz domena cirkularne ekonomije, kao i da učestvuju u speed dating-u sa start up kompanijama priređenim u sklopu kongresa. Misija Green Economy Congress-a je stvaranje globalne mreže koja će omogućiti razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou – objasnila je Žaklina Živković.
Konferencija je otvorena za studente, koji tek razvijaju svoje interesovanje za modele zelene ekonomije, kao i za profesionalce i aktiviste.
– Kongres takođe predviđa prostor za prezentacije učesnika, i ako imate neki projekat ili inicijativu koju želite da predstavite ovo je konferencija za vas – zaključuje naša sagovornica.
Organizatori Green Economy Congress-a su udruženja “U mreži” i “Grupa za analizu i kreiranje javnih politika”, organizacije iz Republike Srbije koje od 2012. rade na umrežavanju, razvoju javne politike, podršci i zagovaranju primene principa održivog razvoja u svim sferama – za razvoj zelene ekonomije i lokalnog preduzetništva, zaštite životne sredine, klimatskih promena, ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, medijskih prava i sloboda.

Prijave za učesnike su u toku putem linka https://www.greeneconomycongress.com/apply-now/
Više informacija možete dobiti i na sajtu kongresa: www.greeneconomycongress.com
Pitanja u vezi kongresa i više informacija možete dobiti putem e-maila: office@greeneconomycongress.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *