Ekologija

„Čepom do osmeha“ u Subotici

U subotu 24.06. 2017 godine, tim „Čepom do osmeha“ se uputio u Suboticu, u Mesnu zajednicu „Bajnat“, Braće Radić 83, gde je za 12:00 časova bilo zakazano još jedno uručenje pomagala detetu sa smetnjama u razvoju.

Emeše Varga, koja boluje od cerebralne paralize i koja je dobila invalidska kolica, je sedamnaesto dete kojem je ovo udruženje pomoglo, sedamnaesto dete kojem smo izmamili osmeh. Subotičani su nas dočekali kao pravi domaćini i organizovali odlazak na Palić u ZOO vrt zajedno sa malom Emeše i njenom porodicom. Atmosfera koja vlada, smeh I prijateljstvo koje stvaramo među sobom, koordinatori, volonteri I porodice dece kojima smo pomogli je neopisiva. Puna smeha I radosti, šale I osećaja koji puni srce jer se zajednički uspesi nižu.

I posle svih ovih uručenja nemoguće je odupreti se emocijama i ostati ravnodušan, ne saživeti se sa porodicom i njihovom srećom. To nam daje vetar u leđa i snagu da nastavimo dalje, da ne odustajemo i upriličom još mnogo ovakvih uručenja.

Udruženje je do sada za pet godina postojanja sakupilo oko 95 tona plastičnih čepova, jedno veliko brdo koje bi već sigurno kroz lanac ishrane stiglo I do nas. Malim koracima činimo velika dela. Pozivamo sve građane da nam se priključe I budu deo Tima Čepom do osmeha.

Predsednica Udruženja, Dipl.ekolog Vanja Petković

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *