Ekologija

Vojvodina finansira pošumljavanje, gradnju šumskih puteva i opremanje rasadnika

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je konkurs za dodelu sredstava iz godišnjeg programa korišćenja sredstava iz budžetskog fonda za šume AP Vojvodine.

Cilj je, navodi se u konkursu, povećanje šumovitosti AP Vojvodine, širenje mreža šumskih puteva i unapređivanje rasadničke proizvodnje.

Ukupan iznos sredstava, kako piše u konkursnoj dokumentaciji, iznosi 135,1 miliona dinara. Sredstva su podeljena u tri grupe: za pošumljavanje 174 hektara dodeljuje se 25,1 milion dinara, za izgradnju šumskih puteva ukupne dužine 25 km namenjeno je 100 miliona dinara – odnosno, do 4 miliona dinara po kilometru, dok je za unapređivanje rasadničke proizvodnje, odnosno finansiranja nabavke opreme (mašine i oruđa za rad u rasadnicima, bunari i zalivni sistemi, podizanje ograda oko rasadnika…) do 10 miliona dinara.

Prijavu mogu podneti lica koja do sada nisu dobijala budžetska sredstva za istu namenu i istu lokaciju, do 31. avgusta, odnosno do 15. juna, zavisno od toga za koja sredstva konkurišu.

Izvor: ekapija.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *