Ekologija, Konkursi

Velika povelja „Zelena planeta“

Višedeceniska nebriga i naše bahato ponašanje prema prirodi, došlo je na naplatu.
U brojnim gradovima Srbije, udišemo vazduh opasan po zdravlje. To je posledica našeg dosadašnjeg odnosa prema prirodi.

Apelovati na zdrav razum, u ovakvoj situaciji, postaje iluzorno, potrebna je doslovna primena postojećih zakona, a ako je potrebno i pooštriti kaznenu politiku.
Nikako ne smemo zaboraviti one, koji se godinama bore za zdraviju životnu sredinu, za harmoničan odnos čoveka i prirode. Upravo iz tih razloga je Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije ustanovilo Veliku povelju „ZELENA PLANETA“ koja se dodeljuje za učinjeno dobro prirodi.

Kao i prethodnih godina, tako i ove, Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije upućuje javni poziv za predlaganje kandidata za dodelu Velike povelje „Zelena planeta“ u 2021. godini, pojedincu, društvu ili ustanovi za „Učinjeno dobro prirodi“.
Priznanje se dodeljuje za višegodišnje uspešno angažovanje na polju ekologije.
Pravo učešća na konkursu imaju pravna i fizička lica sa teritorije Republike Srbije.
Konkurs je otvoren od 01.marta do 23.aprila 2021. godine.
Predloge za laureata, sa obrazloženjem, adresom i kontakt telefonom, slati na adresu: Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije Hala Pinki, kancelarija 305 Gradski park 2 11080 Zemun ili zelenaplaneta1@gmail.com
Datum proglašenja dobitnika, kao i uručenja Povelje, zavisi od pandemiske situacije u zemlji i naknadno će biti saopšten.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *