Najave događaja

Velika povelja „Zelena planeta” za životno delo profesoru dr Slobodanu Jovanoviću

Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije i osnivači Fonda „Zelena planeta” donose odluku da se ove godine Velika povelja „Zelena planeta” za životno delo, posthumno dodeli profesoru dr Slobodanu Jovanoviću, redovnom profesoru Biološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu u penziji, za učinjeno dobro prirodi.
Celokupna karijera prof. Slobodana Jovanovića bila je posvećena zaštiti životne sredine kao i edukaciji novih kadrova u ovoj oblasti, kroz izuzetno predan nastavni rad na Biološkom fakuletu Univerziteta u Beogradu.
Prof. Slobodan Jovanović je zapamćen kao nastavnik koji je sa neverovatnom lakoćom održavao izuzetno inspirativna predavanja, koja su se neretko završavala aplauzom studenata.
Prof. Jovanović je bio i dugogodišnji upravnik Botaničke bašte „Jevremovac” u Beogradu, čijem današnjem izgledu je u mnogome doprineo svojim angažovanjem i predanima radom. Jedno od poslednjih, značajnih angažovanja prof. Jovanovića bilo je na izradi Akcionog plana na suzbijanju korovske biljke, ambrozije, na teritoriji Grada Beograda.
Datum i mesto dodele „Zelene planete” biće naknadno objavljeni.
Društvo stručnjaka ekoloških nauka Srbije
autor projekta Zelena planeta Branislav Marinkov

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *