Ekologija

Uspešan nastup Gradske uprave za zaštitu životne sredine na „Lorist-u”

Gradska uprava za zaštitu životne sredine Novog Sada tradicionalno je učestvovala na Sajmu ekologije, koji je održan od 4. do 7. oktobra, u okviru 51. međunarodnog sajma „Lorist“.
Pored prezentovanja nove knjige za decu „Planeta pod lupom“ i radne sveske „Planeta je u tvojim rukama“, na štandu Gradske uprave održan je niz edukativnih radionica sa ciljem da se deci ukaže na važnost očuvanja životne sredine.
Učesnici radionice bila su deca iz škola, vrtića i udruženja: OŠ „Nikola Tesla“, 1. razred, učiteljice: Senka Mučenski, Violeta Arsić, Dečije selo ”Dr Milorad Pavlović”, Sremska Kamenica, OŠ „Kosta Trifković“, 2 razred, učiteljica: Dragana Bjelica, Vrtić „Maslačak“, predškolski uzrast, vaspitačice: Evica Ivkov i Mirjana Kiževski, OŠ „Đura Daničić“, 1. razred, učiteljica: Biljana Polovina,

Vrtić „Različak“, predškolski uzrast, vaspitačice: Aleksandra Knežević, Slavica Grubiša, O.Š. „Đorđe Natošević“, 2. razred, učiteljica: Biljana Rudović O.Š. „Žarko Zrenjanin“, 4. razred, učiteljica: Nina Dimitrijević, Udruženje ”Daun” za podršku osobama sa Daun sindromom.
Na sajmu je takođe prezentovana i brošura „Okreni novi list 10“ u kojoj su predstavljeni projekti koji se odnose na čišćenje i saniranje javnih površina i unapređenje sistema upravljanja otpadom na teritoriji Grada Novog Sada u funkciji očuvanja i unapređenja životne sredine.
Na štandu Uprave se predstavilo nekoliko udruženja kojima su, u okviru Javnog konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje programa i projekata iz oblasti zaštite životne sredine na teritoriji Grada Novog Sada za 2017. godinu, odobrena sredstva za sufinansiranje programa/projekta iz oblasti zaštite životne sredine, a za koje postoji potreba i interes da se realizuju na teritoriji Grada Novog Sada. Promociju su održala sledeća udruženja: Inženjeri zaštite životne sredine- projekat “WATER FEST 2017”, Vojvođanska zelena inicijativa – projekat “Dokumentarni tv serijal ‘Zelena patrola na delu”, EKO-GEA – projekat  “Promocija važnosti očuvanja životne sredine u emisiji ”Ekobalans””,  Hiperion – projekat “EKO RITAM”, Ekološko udruženje “ZELENI SAD” – projekat “Eko bojanka II- biodiverzitet”, Humanitarno ekološka organizacija “Čepom do osmeha” – projekat “Reciklažom čepova do pobede!!!” i Pokret gorana Novog Sada – projekat “Jesen botanike”.
Milisav Pajević

Ovaj tekst je nastao u okviru projekta „Novi Sad naš eko grad“ koji je sufinansiran iz budžeta Grada Novog Sada na Javnom konkursu za sufinansiranje projekata u cilju ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja u 2018. godini.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *