Bačka Topola

Umetnost i priroda u Bačkoj Topoli

Dom kulture u Bačkoj Topoli jedno je od prepoznatljivih mesta i primer je kako se spaja zaštita životne sredine s kulturom. Mnoge kulturne sadržaje održavaju u prirodi, kod jezera, a pokrenuli su i sadnju lavande. Kompleks Umetničke kolonije odnosi se na brojne likovne i muzičke sadržaje.
„Sada imamo i plantažu lavande od preko 4.000 sadnica koju obrađujemo. Njome se bavimo i koja sama po sebi zahteva posebnu priču. Pozivamo vas da dođete u junu kako biste doživeli ovaj jedinstveni ambijent”, kaže Đorđe Beko, zamenik direktora Doma kulture
Dom je veoma bitan za građane Bačke Topole, kao i za život jednog mesta, za decu pre svega, koja su nam negde i prioritet.
„Pored svih manifestacija koje organizujemo, posebno se brinemo o dečijim sadržajima. Upravo zato što Dom kulture treba da gradi publiku, da je oblikuje, a deca treba da steknu naviku i potrebu da posećuju predstave, muzičke događaje, kao i da idu u bioskop. Dom kulture Bačka Topola nudi raznovrsni sadržaj. Učestvuje u formiranju ukusa publike, kako mlađe, tako i starije. Samo na taj način kultura jednog grada održava se živom. Važno je da smo rasprostranjeni na svim poljima kulture: bioskop, pozorište, dečiji program, muzički program. Zatim, edukativni sadržaji, kao i očuvanje kulturne baštine – sve to ima svoj značaj. A ako govorimo o posećenosti, najposećenije su svakako one u sklopu Dana Bačke Topole. Posebno muzički događaj, zbog zvučnih imena koja dolaze. To je najmasovnije muzičko dešavanje na otvorenom. Pored koncerata u pozorišnoj sali i na jezeru, u sklopu Umetničke koloniji, esale su pune i tokom predstava, bioskopskih projekcija. Zatim, događaja koje podržavamo, a u organizaciji su drugih kulturnih centara”, ističe Đorđe Beko, zamenik direktora Doma kulture Bačka Topola i dodaje:
„Zavičajna kuća i kolarsko-kovačka radionica su uvek otvorene od marta do novembra. Međutim, po potrebi ili nakon telefonskog prijavljivanja (najavljivanja) možemo bilo koji dan i zimi da je otvorimo za posetioce. Zavičajna kuća osim svoje stalne i standardne postavke ima i svoje tradicionalne manifestacije, kao što su to, na primer, dečiji kampovi, radionice, i razne druge aktivnosti”, kaže Beko.
S. Iršević

Пројекат „Зелени пут Општине Бачка Топoла” финансира се из буџета Општине Бачка Топола.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *