Ekologija

Udruženje „Čepom do osmeha“ uručilo pomagala

Udruženje „Čepom do osmeha“ u roku od pet dana uspelo da poseti dečake iz različitih krajeva Srbije i da im uruči pomagala koja će im olakšati svakodnevni život i obrazovanje.

U ponedeljak, 10. juna u Velikoj Reci, nadomak Malog Zvornika, dečaku po imenu Nikola Todorović smo u matičnoj Osnovnoj školi „Nikola Tesla“ u Velikoj Reci uručili višenamensku dečiju hodalicu koja će mu pomoći u osamostaljivanju, obavljanju obaveza i poboljšati kvalitet njegovog života.

Četiri dana kasnije, u petak 14. juna posetili smo Osnovnu školu „Dr Boško Vrebalov“ u Melencima i dečaku Petkov Aleksandru, koji je rođen kao dete izrazito niskog rasta i kome je obavljanje elementarnih potreba i aktivnosti iz godine u godinu padalo sve teže, uručili pomagalo koje će mu obezbediti lakše održavanje lične higijene.

Sve ovo realizovali smo zahvaljujući podršci i velikodušnosti prijatelja akcije iz firme „Ernst&Young d.o.o“ iz Beograda, koji su prepoznali poruku i emociju koja je naš zaštitni znak i odlučili da usmere novčana sredstva za dva dečija osmeha.

Dugogodišnji prijatelji akcije, DM drogerie markt Srbija, Garnier i udruženje „Ekologija i dete“ i ovoga puta ostavili su sve prisutne bez teksta, pripremivši poklone ne samo za članove porodica Todorović i Petkov, već i za veliki broj mališana iz pomenutih škola.

Neopisivo je zadovoljstvo kada malim delima uspemo da promenimo život drugih ljudi i porodica na bolje, a ono što nas uvek pogodi je njihova skromnost i ogromna zahvalnost čak i za to što smo im posvetili pažnju.

Kada smo svedoci dečije radosti i njihovog napretka, sigurni smo da smo na ispravnom putu i da idemo ka pravom cilju!

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *