Najave događaja

U susret Sajamu električnih vozila

U Svečanom salonu Novosadskog sajma, održano je medijsko obraćanje ključnih aktera u organizaciji specifičnog događaja koji će ovog septembra upotpuniti manifestacione aktivnosti na Novosadskom sajmu. Naime, u prvoj polovini septembra, na Sajmu će se održati manifestacija „Electric Vehicle Days – EV days”, odnosno sajam i stručna konferencija posvećeni elektromobilnosti kao novom globalnom tehnološkom rešenju transporta ljudi i robe.
Ovaj događaj koji će biti održan u Kongresnom centru Master 9. i 10. septembra, organizuju kompanija Ninamedia i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Novosadskog sajma.
Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, prepoznao je podržao napore Novosadskog sajma da se vrati „utabanim” tokovima manifestacionih aktivnosti, podržavši predstojeći sajam. Tim povodom je pokrajinski sekretar, dr Nenad Ivanišević, istakao je i značaj saradnje sa Novosadskim sajmom u pružanju podrške privrednim subjektima sa novim idejama i naprednim tehnologijama.
„Ova izložba je za nas važna, jer svakog dana kada ne idemo napred – stagniramo. Ići u korak sa modernim tehnološkim dostignućima, prikazati nova dostignuća u autoindustriji jeste važan segment, posebno kada pogledamo koliko ukupno donosi prihoda na teritoriji cele Republike Srbije. Govorimo o koraku u budućnost. Pokrajinski skeretarijat će uvek podržavati ovakve manifestacije, i ideja jeste da zajednički ispratimo čitav događaj kako bismo povezali subjekte koji su korisnici sredstava po našim konkursima”, rekao je Ivanišević.
On je podsetio da je preko 300 miliona dinara dodeljeno u prvoj polovini godine u oblastima privrede i turizma, sa ciljem da se utvrdi ko od korisnika može da se poveže sa proizvođačima, u koje spada i oblast autoindustrije, kao i novih tehnologija.
U okviru tematskih celina ovogodišnjeg sajma električnih automobila koji se prvi put održava u Novom Sadu, paneli će biti posvećeni električnim i hibridnim vozilima, razvoju infrastrukture za punjenje tih vozila, dok je treći aspekt posvećen izvoru električne energije za punjenje, proizvodnji baterija, softvera, kao i samoj bezbednosti ovakvih vozila i učešću u obavljanju saobraćajne delatnosti na nekom području. Cilj sajma je otvaranje što više tema koje će umnogome uticati na razvoj i primenu elektromobilnosti u našoj zemlji.
Zahvaljujući saradnji sa Sekretarijatom, studentima je omogućen besplatan ulaz na ovaj sajam.
Generalni direktor Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, istakao je da Novosadski sajam ima neophodnu saglasnost Kriznog štaba za održavanje manifestacija uz poštovanje svih aktuelnih mera.On je rekao da je saradnja između Sekretarijata za privredu i Novosadskog sajma na visokom nivou, podsetivši na sporazum o saradnji koji su obe strane potpisale u martu mesecu tekuće godine, pokrenuvši novi koncept saradnje na zajedničkim projektima.
„To je bio momenat kada je Sekretarijat prepoznao da Novosadski sajam može da bude kvalitetan komunikacijski kanal. Nakon potpisivanja ovog protokola, u aprilu je održan Sajam preduzetništva na digitalnoj platformi Sajma, na zajedničkom prostoru namenjenom mikro, malim i srednjim preduzećima kako bi, pre svega, sačuvali svoje klijente, ali i pronašli nova tržišta. Treći događaj koji realizujemo zajedno jeste „EV Days“ i nadamo se da će se saradnja nastaviti i naredne godine”, rekao je Cvetković.
On je najavio i održavanje Poljoprivrednog sajma, Sajma lova i ribolova, kao i Sajma ekologije, čije će održavanje početi samo nekoliko dana nakon sajamske manifestacije posvećene električnim automobilima.
U izložbeni prostor Novosadskog sajma moći će da se uđe uz kupljenu kartu, uz potvrdu o vakcinaciji, dok će brzi antigenski test biti besplatan za sve posetioce i izlagače.
Učesnici današnje konferencije bili su i Sanja Miković iz kompanije Ninamedia, direktor „EV days” i prof. dr Boris Dumnić sa Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *