Ekologija

U Srbiji od sutra Nedelja ​klimatske diplomatije

I u Srbiji će iduće nedelje biti priredjena medjunarodna “Nedelja klimatske diplomatije” (Climate Diplomacy Week) tokom koje će biti konferencija, gradjanske debate i drugih skupova o klimi i klimatskim promenama, saopštio je Info centar EU u Beogradu.

Od sutra, ponedeljka, 23. septembra, do subote, 29. septembra, predvidjeni su skupovi u Priboju, Novom Sadu i Beogradu pod nazivom “Adaptacija na klimatske primene u prioritetnim sektorima”.

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će u sredu prirediti skup povodom pokretanja u Srbiji fonda “Zelena ekonomija” za ivesticije u stanovanje.

Aktivnosti će biti i u osnovnim i srednjim školama.

Regionala agencija za razvoj Zaltibora će u Priboju prediti skup o potrebi smanjenja emisije štetnih gasova sa efektom staklene bašte.

Poslednjeg dana će, uz ragledanje eksponata u “Klimatskom selu” u Beogradu, na Adi Ciganliji, uz vožnju iznajmljenih bicikala da bi se ukazalo na korist od njihove upotrebe u gradu, biti priredjena i diskusija posle prikazivanje filma “Čuvari planete”.

“Nedelju klimatske diplomatije” delegacije EU i ambasade zemalja-članica, priredjuju širom sveta podstakle debatu o uzrocima i posledicama promene klime, i saradnju na suzbijanju njenih posledica, uz isticanje dobre prakse u tome, i podsticanje na nove aktivnosti.

Izvor: beta.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *