Hronika

U Novom Sadu biće podeljeno 10.000 badnjaka

JP “Nacionalni park Fruška gora” će za predstojeće božićne praznike građanima organizovano podeliti 20.000 pripremljenih badnjaka, BESPLATNO, kako bi tradicija i običaji bili ispoštovani uz istovremeno očuvanje ekosistema i prirodnih vrednosti najstarijeg nacionalnog parka u Srbiji i jedinog NP u Vojvodini.

U Novom Sadu biće podeljeno 10.000 badnjaka dok će 10.000 biti raspoređeno po opštinama: Sremski Karlovci, Beočin, Irig, Sremska Mitrovica, Šid, Inđija i Ruma.

Podela badnjaka u Novom Sadu zakazana je za nedelju 06.januara u 9h na Trgu Republike (kod spomenika, Riblje pijace) Podeli će prisustvovati član Gradskog Veća za kulturu g.Dalibor Rožić i direktor JP”Nacioanlni park Fruška gora” g.Radoslav Krunić.
Uz podelu besplatnih badnjaka za gradjane smo organizovali i podelu fruškogorskog čaja kako bi se ugrejali i osvežili na Božićno jutro.

* Napominjemo da će Čuvarska služba NP zajedno sa policijom (u 3 smene/24h) vršiti intenzivnu kontrolu prostora kako bi se sprečilo svako nedozvoljeno sečenje hrastovih stabala.

*Stručna lica iz NP svojim gradjanima badnjake su pripremili sečom hrasta isključivo na onim površinama na kojima je po planu predviđeno uklanjanje hrastovih stabala, ispod dalekovoda ili sa drugih uzgojnih zahvata, kako ne bi bile ugrožene prirodne vrednosti Fruške gore.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *