Ekologija

Seminar za nastavnike “Ceger ekoloskih ideja”

Obaveštavamo vas da će se ovog vikenda (13.oktobra), u Sremskim Karlovcima, održati Seminar za učitelje i nastavnike pod nazivom „Ceger ekoloških ideja“. Na seminar je pozvano 20 učesnika – 10 učitelja i 10 nastavnika biologije.

Okupljanje učesnika je u Ekološkom centru Radulovački (ul.Mitropolita Stratimirovića 5, Sremski Karlovci) u subotu, 13.10.2018. godine od 9.00 sati, a početak seminara je u 10.00 sati.

Seminar je deo projekta „Ceger ekoloških ideja“ koji je podržalo Ministarstvo zaštite životne sredine Republike Srbije, a realizuje ga Pokret gorana Novog Sada u partnerstvu sa Društvom učitelja Novog Sada. Na seminaru će biti predstavljena tri edukativna cegera (Čarolija šume, Magična livada i Vodena avantura) za edukaciju u šumi, na livadi i kraj vode, kao i priruručnik koji ih prati sa opisanim aktivnostima. Zajedno sa učesnicima seminara, testiraćemo po prvi put sve opisane aktivnosti i rekvizite koji su pripremljeni za realizaciju svake opisane aktivnosti.

Cilj seminara je testiranje kreiranih Cegera i kreiranog modela za unapređenje znanja i davanje novih ideja zainteresovanim nastavnicima sa područja cele zemlje o mogućnostima korišćenja zaštićenih područja prirode za aktivan boravak u prirodi i realizaciju sadržaja nastave u okviru nastavnih predmeta (Svet oko nas, Čuvari prirode, Priroda i društvo, Biologija, Geografija, Likovno vaspitanje…).

Predavači na seminaru će biti edukatori Pokreta gorana koji su i osmislili Cegere.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *