Ekologija

Schneider Electric pokreće kampanju Go Green in the City 2019

Kompanija Schneider Electric, lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom, pokreće Go Green in the City 2019, godišnje globalno studentsko takmičenje čiji cilj je pronalaženje smelih ideja i inovativnih rešenja za pametnije, energetski efikasnije i održivije gradove.
Već devetu godinu zaredom, Go Green in the City je jedno od najvažnijih događaja za studente inženjerstva i biznisa širom sveta. Prošle godine je učestvovalo preko 24.000 mladih pronalazača sa više od 3.000 univerziteta iz 163 zemlje, uključujući i 58 odsto devojaka. Motiva za takmičare da učestvuju u Go Green in the City je mnogo. Ne samo da dobijaju šansu da utiču na jačanje digitalne ekonomije, već i priliku da osvoje međunarodno putovanje na Schneider Electric Innovation Summit 2019, dvodnevnu konferenciju, 2.i 3. oktobra u Barseloni. Samit okuplja stručnjake iz Schneider Electric-a i vodeće svetske umove u ovom sektoru koji razmenjuju mišljenja i smele ideje o izazovima i mogućnostima jačanja digitalne ekonomije. Studenti će imati priliku da se upoznaju sa stručnjacima iz ove oblasti koji će im biti mentori, a imaju i šansu da se nakon toga zaposle u kompaniji Schneider Electric.

Održivost i tehnologija koje funkcionišu zajedno
Ove godine, takmičenje bi trebalo da izazove još veće interesovanje, s obzirom na to da su teme podeljene u četiri kategorije. Pozivaju se studenti da podnesu svoje smele ideje u jednoj od te četiri kategorije: „Zgrade budućnosti”, „Fabrike budućnosti”, „Mreže budućnosti” i „Održivost i pristup energiji”.
Poslovna strategija kompanije Schneider Electric je povezana sa izazovima i odražava njenu posvećenost UN ciljevima održivog razvoja (SDG), stoga se pozivaju studenti da podele ideje o novoj budućnosti i pokažu uspešniju stranu održivosti: vezu između društvenih i uticaja sredine sa jedne strane i tehnologije i poslovnog sveta sa druge.
„Mlada generacija se danas suočava sa velikim izazovima u stvaranju svetle budućnosti za sebe. Ostvarivanje održive budućnosti sveta je moguće samo kroz osnaživanje i podršku mladim ljudima kako bi postali pokretačka snaga inovacija. Ponosan sam što je takmičenje Go Green in the City postalo platforma
na kojoj studenti razvijaju svoje ideje za bolje sutra”, izjavio je Olivije Blum, globalni direktor ljudskih resursa Schneider Electric-a.

Putovanje za studente na kom se stalno uči
Zvirevo Čisadža i Tariro Sintija Mutsindikva sa Instituta za vodu i energiju Panafričkog univerziteta u Alžiru su podelili svoje zadovoljstvo što su pobedili na prošlogodišnjem takmičenju: „Moje iskustvo sa takmičenja Go Green in the City 2018 je bilo izvanredno. Sve je počelo kao mala ideja, ali zahvaljujući pomoći mentora iz Schneider Electric-a ta ideja je postala velika i konkretnija u borbi protiv gladi u svetu”, izjavila je Tariro Sintija. „Kroz ovo takmičenje smo se povezali sa stručnjacima Schneider Electric-a i imali priliku da naučimo mnogo o izazovima održivosti u svetu”, rekao je Zvirevo.
Timovi moraju da se sastoje od dva studenta koji pohađaju akreditovani fakultet za biznis, inženjerstvo, fiziku, računarstvo, matematiku i druge srodne fakultete. Moraju biti iz iste zemlje ili regiona tokom trajanja takmičenja. Svaki tim treba da ima barem jednog ženskog člana, u skladu sa Politikom promovisanja različitosti i inkluzije kompanije Schneider Electric. Rok za prijave je 25. maj 2019. godine.
Za više informacija, posetite: gogreeninthecity.se.com, www.facebook.com/GoGreenintheCity

O kompaniji Schneider Electric
Schneider Electric je lider u oblasti digitalne transformacije upravljanja energijom i automatizacijom u domovima, zgradama, centrima za podatke, infrastrukturi i privredi.
Sa globalnim prisustvom u preko 100 zemalja, Schneider je neprikosnoveni lider u upravljanju električnom energijom – srednjeg napona, niskog napona i bezbedne električne energije i sistema za automatizaciju. Obezbeđujemo integrisana rešenja za efikasnost, kombinujući električnu energiju, automatizaciju i softvere.
U našem globalnom Ekosistemu, sarađujemo sa najvećim partnerima, integratorima i razvojnim firmama na svojoj Otvorenoj platformi kako bismo ostvarili kontrolu u realnom vremenu i operativnu efikasnost.
Smatramo da veliki ljudi i partneri čine Schneider velikom kompanijom i da naša posvećenost inovacijama, različitosti i održivosti odslikava naš moto „Life Is On” svuda, za svakoga i u svakom trenutku.
www.se.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *