Ekologija

Sanirana deponija građevinskog materijala u Vrbasu

Vrbas, 05.02.2018- Ekipe PJ „Čistoća“ završile su u predviđenom roku radove na sanaciji i uređenju deponije građevinskog materijala u Vrbasu. Ovo je prva ovogodišnja akcija sanacije ove deponije izvodena po nalogu Komunalne inspekcije Opštinske uprave Vrbas.

„Akcija je izvedena u dve faze. Prvo je obavljeno čišćenje deponije koja je bila prilično zatrpana, pre svega sa šutom i zemljom , a nažalost i sa komunalnim otpadom. Buldozerom smo nivelisali ovaj prostor i nagurali otpad u obližnju depresiju. U drugoj fazi očišćen je pristupni put i odvodni kanali koji su bili zatrpani smećem. Uočeno je da su građani, iz ne znam kog razloga, znatne količine komunalnog otpada deponovali ispred same deponije kao i u kanale za odvodnjavanje, što je dovelo do nepristupačnosti prilaska deponiji,“ rekao je poslovođa u PJ „Čistoća“ Mladen Pavlović.

Zatečeno stanje deponije zahtevalo je brzu i efikasnu intervenciju radi minimalizacije negativnih uticaja na životnu sredinu. Angažovana je teška mehanizacija i sav posao završen je u roku od tri radna dana.

Iz nadležne sližbe JKP „Komunalac Vrbas“ apeluju na građane da se ova deponija koristi isključivo za odlaganje zemlje, šuta i građevinskog materijala. Komunalni i biljni otpad treba odvoziti na Glavnu gradsku deponiju koja je u neposrednoj blizini. Samo odgovorno ponašanje svakog pojedinca prema vlastitom otpadu garantuje zaštitu ljudi i životne sredine.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *